Marie Karner
Leg. Sjukgymnast

Jag har under mina år som sjukgymnast jobbat inom flera områden. Slutenvården på Centralsjukhuset i Kristianstad, inom primärvården samt på Capio Specialisthus i Eslöv.  Sedan 2018 driver jag min egna praktik på StudioRehab. 
Min idrottsbakgrund finns framförallt inom handbollen, men som liten var jag aktiv båden inom friidrott och orientering.  Idag är jag ansvarig för Eslövs IK:s a-lag i handboll

Utbildningar

  • Examen från Lunds Universitet 2009
  • Idrottsmedicin och idrottsvetenskaplig metodik 30hp
  • Idrottsmedicin steg 1 och 2
  • McKenzie A och B
  • Mulligan A, B och C
  • OMT steg 1
  • Axelina
  • Skivstångsträning i rehabilitering


Tidsbokning
Onlinebokning, klicka HÄR

Hittar du inga aktuella tider i onlinebokningen så är du även välkommen att skicka mail till marie@studiorehab.se eller ringa  på telefon 0793-410 512. 

Första besöket
Under det första besöket får du ingående beskriva dina besvär. Därefter genomförs en grundlig undersökning där målet är att komma fram till en klinisk diagnos och bakomliggande faktorer till smärtan. Utifrån undersökningen utformas en individuell behandling- och rehabiliteringsplan gemensamt baserat på dina mål och besvär.
Ta gärna med dig ett par shorts/korta tights.

Behandling
Diagnosen ligger grund för vilken behandling som ska påbörjas. Vanliga behandlingsmetoder är :
- McKenzie / MDT
- Mulligan
- Axelina
- Tejpning
- Laser
- Träning 

Rehabilitering
Oavsett ålder, aktivitetsnivå och skada läggs ett individuellt anpassat träningsprogram som antingen kan utföras hemma eller på gymmet. Allt utifrån patientens förutsättningar.

Patientavgift
Vi följer Region Skånes taxor. Ett besök kostar 200 kr. Är du under 20 år eller över 85 år är besöket gratis. Frikort gäller. Högkostnadsbeloppet är 1150 kr.
Betalning sker med kort. 

Remiss
Det krävs ingen remiss för att komma till oss. Har du en remiss från din läkare tas den med vid första besöket. Eventuella svar från röntgen tas även med till första besöket. 

Avbokning
Återbud lämnas senast 24 timmar före bokad tid. Meddela eventuella återbud på telefon 0793-410 512.
Ej avbokat besök debiteras dubbel patientavgift, 400 kr. Avgiften för uteblivit besök kan ej stämplas in på högkostnadskortet eller räknas in i högkostnadsbeloppet.